Creaplusgroep

In een Crea-plus groep creëer ik graag een ontspannen, gezellige en uitnodigende sfeer waarin kinderen/jongeren met een tijdelijke of permanente beperking de ruimte ervaren om hun beeldende expressie te ontwikkelen, te volgen en te voeden.

Dit kan zijn voor:
o ontspanning en plezier,
o groei in zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde,
o het ontwikkelen van een hobby
o het ervaren van mogelijkheden in plaats van beperkingen
o nazorg na het beëindigen van een therapie

In een Crea-Plus groep staat:
Crea voor het ontwikkelen van de beeldende expressie van het kind door creatieve lessen (lekker bezig zijn in tekenen, schilderen, werken met hout/figuurzagen, boetseren met klei, beeldhouwen in speksteen, weven op een weefraam en in het maken van mooie kunstwerken zoals een papier-maché vogel, een glas in lood lantaarn, een boek met eigen illustraties). Een lesprogramma op maat!.

En Plus staat voor: extra aandacht (meer dan in een reguliere lesgroep mogelijk is), een aangepast lesprogramma, dat gericht is op de mogelijkheden en interesse van het kinderen/de jongere.
Sommige kinderen komen graag alleen, anderen liever in een groepje (max. 3).

In een kennismakingsgesprek worden de wensen van het kind/de jongere en zijn ouders besproken en onderzoeken we met elkaar of deze wensen vorm kunnen krijgen in deze praktijk en of het kind/de jongere zich prettig voelt bij mij.

Creaplusgroepjes worden vaak betaald uit een PGB.

Enkele voorbeelden:

zie ook:

Individuele therapie | Groepstherapie/training | Creaplusgroep

terug