Ervaringen

 

"Via een faalangsttraining kwamen we in contact met de Praktijk voor Creatieve Therapie van Mieke.
Vanaf het eerste contact waren we erg gelukkig met haar warme, betrokken en kundige inzichten. Niet alleen onze dochter had er baat bij maar eigenlijk ons hele gezin. Toen het laatst niet zo goed ging met onze dochter kon zij snel bij Mieke terecht en schilderend en kleiend werd ze al gauw weer gelukkiger.

Het mooie is dat onze dochter alles bij Mieke kwijt kan, daar een heel opgelucht gevoel bij heeft maar absoluut niet het idee heeft dat ze veel met Mieke praat. Het gaat zo ontspannen."

Moeder van 11 jarige dochter

 

 

“We konden als snel terecht bij Mieke toen bleek dat onze zoon geen zin meer had in school en niet meer wilde leren lezen. We kozen voor deze vorm van laagdrempelige therapie omat onze zoon van knutselen houdt.

Als vader vond ik het waardevol dat iedereen uit ons gezin gezien en gehoord werd door Mieke en betrokken werd bij het proces van onze zoon.

Onze zoon gaat inmiddels met veel plezier naar school en wil weer leren lezen".

 Vader van 7 jarige zoon

 

 

"Mijn ervaringen met jou en dus ook je praktijk vond ik erg prettig.
Je nam veel aandacht en tijd voor ons. En ook al had ze niet altijd even veel zin om te gaan als ze thuis kwam had ze het erg naar haar zin gehad en vond ze het fijn om met je te praten.
Als we weer klem komen te zitten kom ik zeker bij je terug en ook ik zelf heb veel gehad aan onze gesprekken."

Moeder van 6 jarige dochter

 

 

 

“In een zeer plezierige en ontspannen omgeving hebben wij verschillende keren met Mieke gesproken. Het waren gesprekken over waar ik als vader mee worstelde bij de opvoeding van onze kinderen. Daar doorheen speelden vragen omtrent de gezondheid van een van hen. en hoe hijzelf daarmee omging. Hoe hij zich weerbaar daartegen kon opstellen.

De wijze en het geduld waarmee Mieke vervolgens met de kinderen werkte, ieder separaat in een tijdsbestek van enkele jaren, ieder met zijn of haar eigen dingen, is een groot succes gebleken. Vol zelfvertrouwen, veel weerbaarder en opener kwamen zij aan het einde van de rit tevoorschijn. De band die ik heb met ieder van de 3 kinderen is zeker ook verstevigd door de manier waarop Mieke de zaken aanpakt. Alle lof derhalve aan Mieke en een aanrader

 

Vader van 1 zoon en 2 dochter (alledrie 9 jaar tijdens de therapie)

 

Onze dochter vertoonde op de basisschool teruggetrokken en soms angstig gedrag, met name in groepen 7 en 8. Ze was ook erg gesloten en had weinig sociale contacten. Overleg met school en onderzoek door RIAGG wees erop dat er sprake was zwakbegaafdheid en dat speciaal onderwijs de beste keus voor haar zou zijn. Bij ons,  als ouders, voelde dat niet 100% goed en wij zijn via MEE bij Mieke terechtgekomen. Al na het eerste intakegesprek met onze dochter vond Mieke dat er van zwakbegaafdheid geen sprake kon zijn, simpelweg omdat onze dochter daar geen enkel bijbehorend gedrag of andere kenmerken van vertoonde. De creatieve therapie is een goede keuze gebleken, want onze dochter is geheel ten positieve veranderd. Ze is meer ‘open’, assertief, zelfstandiger en is verlost van het angstige gedrag. Het mooist is wel dat ze normaal voortgezet onderwijs volgt en het daar boven verwachting goed doet. Kortom, de creatieve therapie heeft voor onze dochter een nieuwe start in haar leven betekend!

 

Ouders van (destijds) 12-jarige dochter.